onsdag 25 december 2013

Recension - The Bailey Hounds : All The Blood in The World

Det är alltid lite extra roligt att få presentera något sticker av från gängse normer och mallar. The Bailey Hounds är ett sådant band. Musikaliskt så kan man väl säga att dom mixar ihop två olika genres, som på sina egna håll kan vara rejält traditionsfasta i sina egna former. Dels har vi det musikaliska som färdas längs med den Amerikanska folkrockens stigar. Sedan har vi texterna som skulle passa in i vilken dyster Gothsångares mun som helst. Så Gothic Americana som bandet själva väljer att presentera sin musik, låter inte helt dumt.

Det låter lite som The Hooters när dom var som bäst i t.ex. "Graveyard Waltz" fast när det handlar om Bailey, så är det konsekvent mörkare och mer melankoliska texter.

Skäggape, Jag? Intern Mönsteråsvits
Senaste plattan All The Blood in The World bjuder på sex spår på ganska exakt 30 minuter, vilket gör det till en ganska kort skiva. Dock tror jag inte det gör något i sammanhanget, för det är nog rätt avvägt, för trots det lite dystra anslaget så hinner det inte bli tråkigt, vilket kunde ha varit risken om det fått pågå längre. Utan nu är det som sagt snyggt avvägt.

Omslaget och låttitlarna kan ge sken av en rent ockult platta, men riktigt så tolkar jag den inte, utan det handlar mer om traditionell hjärta och smärta. Dock inte utan möjligheter för ockult tolkning givetvis, för där är en hel del sådana element invävda i texterna. :-)
Just det melankoliska anslaget antar jag är en faktor som skulle kunna få detta att slå brett här i Sverige. Det är dessutom så pass "snäll" rock att det skulle kunna fungera fint på radio och jag tror att det dessutom ligger rätt i tiden för en Svensk marknad. Musiken är både lättsam, men ändå dystert dramatisk. Ryan sjunger dessutom med en lätt raspig och beslöjad röst som man utan vidare kan lyssna länge på utan att tröttna.

Det blir ett stabilt betyg, för det här gillar jag, en stark fyra av fem Ess.

Sammanfattning:
Betyg: 4/5

Favoritspår:Hell Ain't Forever
Skivbolag: Unsigned ??
Release: 28 Maj 2013
Bandet består av följande lirare:
Ryan Petrillo | Vocals, Guitar, Piano, Organ, & Harmonica
Gary Lebiedzinski | Drums & Percussion
Vince Federici | Guitar
Chris Cardillo | Bass

Tracklist:
1. Late Demon Rum 04:39
2. Ghosts of Sun Valley 06:36
3. Hell Ain't Forever 04:12
4. Cocytus 05:30
5. Dead & Gone 03:27
6. Book of Pagan Rituals 06:56

Mer om Bandet:
Facebook
Bandcamp

Support The Bands You Like!!

1 kommentar:

  1. God Jul och Gott Nýtt År!

    Efter åtskilliga sömnlösa nätter, tunga terapibesök och svår beslutsångest är äntligen årets 10 bästa konserter, album och låtar korade! på Seance. Nytt för i år är att årets bästa låtar har länkar till dess musikvideos så nu kan du åka med samtidigt som du läser recensionerna.

    Så släpp sargen och åk med! vem vet du kanske hittar en ny musikalisk upptäckt!

    Besvärjelser, kritik och förbannelser angående årsbästa listan mottages tacksamt i kommentators fältet.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...