måndag 23 december 2013

Uppesittarkväll

Då var det dan före dan.... och hur firar man då denna klassiska uppesittarkväll? Här i det mörka Hälsingland, dit familjen dragit, så har vi haft ett litet ZTV moment, med det lätt kaotiska men ändock befriande tv-programmet med Plura och Måns. Tack, helt underbart i en tid av överproducerad mellanmjölksTV.

Tidigare under dagen har det pysslats lite ute i Mansgrottan. Det har både piffats på själva inredningen, men även påbörjats en stor namnskylt till just grottan.Dessutom har det blivit lite trevliga drycker denna kväll. Som till viss del gått i Rockens tecken (vad annars).
Först ut, Pistonheads Dregeninspirerade (?) Flat Tire. Möjligen en helt ok öl till att sitta på åkgräsklipparen under het sommarsol, men en kväll som denna kändes den både malplacerad och aningen trist. Men med en sedvanligt läcker design på burken. Nog om den.

En helt klart mer intressant öl, som jag hittade av en slump på det lokala systembolaget var Helsinge Ångbryggeris färsköl Morgana Lefay.

Alltid lika spännande med en färsköl, och just i det ögonblick som jag köpte ölen, så var det just att det var ett lokalt producerat färsköl med en skön rockig och ockult etikett, som var enda anledningen till att just den flaskan valdes. Det blev ju inte heller sämre av att jag sedan upptäckte att det dessutom var en Rock öl och att namnet på etiketten var för Bollnäsbandet Morgana Lefay. Ett band som jag har hört talas om, men i sanningen aldrig lyssnat på, ännu mindre visste jag att dom faktiskt kom från Bollnäs som bara ligger ett par mil från min mansgrotta. Man lär så länge man lever....
Tillbaka till ölen, en klart mycket roligare upplevelse än den tidigare nämnda Pistonhead, och med en etikett som står sig bra även den. Skall jag jämföra med andra Merch-öl, så måste jag nog säga att denna tillhör en av de bättre. Måste nog få till en liten envig mellan denna och Iron Maidens Ale, helt enkelt. Dock så gör även denna ölen sig bäst till sommarvärme.

Det finns med andra ord all anledning att återkomma till Morgana Lefay, både i malt och musikform.

God Jul, kära läsare. Imorgon kommer tydligen tomten....2 kommentarer:

  1. En riktigt God Jul önskar jag dig! :-)
    Ha det riktigt bra och njut varje minut!
    …och såklart… Rock on!!!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...