torsdag 3 maj 2012

Nostalgiträsket - Warlord

Har grävt lite i Nostalgiträsket igen och hamnat i ett dike som jag delar med Joakim Cans, nämligen det osannolika kultbandet Warlord från USA.

1980 bildades gruppen och man släppte under årens lopp en mini-LP Deliver Us (1983) och underbara...And The Cannons Of Destruction Have Begun (1984). Efter en återförening släpptes 2002 Rising Out of The Ashes med Joakim Cans från Hammerfall på sång.

Warlord har genom åren gått igenom ett antal olika bandmedlemmar som man dolt bakom scennamn som 'Destroyer', 'Thunderchild', ' och 'Sentinel´. Alla sångare har haft namnet Damien King (I-III) utom Cans som fick behålla sitt eget namn. 

Trots att gruppen höll på i ett antal år och rönte en del framgångar lyckades man aldrig spela Live förrän vid en återförening vid Wacken 1997 med bland annat  Joakim Cans. Dock gjorde man en "live" video inspelning av sitt album utan publik och det är en del av den jag kommer att bjuda er på här.Samt ett spår från plattan från 2002 med Cans på sång.

2 kommentarer:

  1. Kult!! Ett bra band som tyvärr inte fick komma fram i rampljuset. Ska bli kul att höra det nya, fick lite ljud samlat i en promo video från dem här: http://youtu.be/leWVxtcDP7o

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...