lördag 10 augusti 2013

För ett år sedan... NSFW

För ett år sedan så skrev jag om ett konsertminne med Kanadensiska Helix. En minnesvärd konsert på flera sätt. Om inte annat för bilderna som jag tog vid den signering som tog vid efter konserten och som kanske inte var helt rumsrena.
Jag vet inte om det var denna händelse som gjorde att gossarna fick upp ögonen för delar av den kvinnliga anatomin, men hur eller hur gjorde man samma år, 1984, en musikvideo som mer eller mindre vikts till detta fenomen.
Eller rättare sagt, man gjorde två versioner av den, en som bara är 80-taligt gubbsjuk och en som utan tvekan är vad man kallar NSFW eller näst intill mjukporr. För att försäkra sig om skandalkvalitéerna så kryddade man dessutom videorna extra genom att låta tidens Femme Fatale, Traci Lords, ha en framträdande roll i videon.

Den påklädda versionen...


Den något mer barnförbjudna versionen.

Helix - Gimme, Gimme Good Lovin' by hairmetal

Dessa videos gör ju att man ställer sig en del frågor. Varför gör man dessa två versioner? Var trodde man att video nummer två skulle sändas? Redan den påklädda versionen måste haft problem med dåtidens MTV och annat media. Då fanns ju inte Webben som vi känner den idag. Att Ramstein och andra tar till liknande knep idag kan man väl förstå bättre då man vet att en sådan video kommer att få en viral spridning av sig själv via nätet, men då?

För det lär väl ha kostat en slant, så jag tvivlar på att det bara var för bandets eget höga nöjes skull? Särskilt som man vet hur kissnödiga skivbolag kan vara med sina investeringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...