lördag 28 december 2013

Demodax - Dr. DooM

En DoomO (demo på svenska) från Franska Dr. DooM hamnade under luppen. Det är tre låtar, som trots sitt namn inte har så mycket mer än influenser från just doomen.
Istället kan omslagsbilden till demon ge en mer korrekt fingervisning till vad som bjuds. Det är mer bluesdriven retrorock med ockulta texter, möjligen skulle man kunna kalla det protodoom. Gillar du Witchcraft och Graveyard, eller Coven som syns på bilden, så är du hemma.

Flaskan med Tru Blood på bilden får väl representera den första låten "The Sun" som dessutom har en rejäl dos av amerikansk söder och träskblues i sig, med sköna David Lynchiga och Black Keys inslag i sig. De två resterande låtarna går med i klassisk svängig Rock n Roll i samma anda som ovan nämnda band.

Eftersom bandet ligger STB Records så kanske vi kan hoppas på en fullängdare under 2014, för det här ger mersmak. Bra spelat och framfört med trallvänliga och catchiga låtar. Tyvärr är deras hårt limiterade vinyler på demon redan slutsålda, så nu är det digitalt som man kan få tag i låtarna, men till "Name Your Price", så det behöver inte svida för hårt i fickan..Bandcamp
Facebook

Support The Bands You Like!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...