lördag 18 januari 2014

Dagens Musiktips - Witchrider EP


Jag vill påstå att Österrike inte direkt gjort sig kända för att producera så ohemult stora mängder med Rockmusik, skall man dessutom lägga till variabeln bra rockmusik, ja då vet jag inte ens om det blir någon lista alls. Den enda "rockband" jag kommer på så här på stående fot är väl gamla Opus, men man kan som sagt diskutera om dom skall ses som ett rockband överhuvudtaget, dock är det ingen större diskussion om kvaliteten på deras musik, för den saknades helt.

Det är dock något som kan kommas att ändras på, och det snabbt. För ner från alptopparna och in på scenen kliver bandet Witchrider. Ett ganska nystartat band som låter öken, trots att det är format vid foten av de snöhöljda bergen runt staden Graz. Med öken så menar jag givetvis inte att dom är dåliga, tvärtom, utan att det handlar om stoner/desertrock och då riktigt bra sådan. Dom osignade killarna i bandet har hittills gett ut en fem låtars EP (sex låtar om man räknar en remix på första låten "Black"(EP två är under planering)), som andas väldigt mycket av Queens of The Stonage när dom är som bäst (undantaget remixen, den andas mer av Kraftwerk än QOTSA). Men det är en klart intressant debut EP som grabbarna levererar.


Ännu ett band att hålla ögonen på och hoppas att dom blir signade och får spela in en fullängdare, för är det något som behövs från Österrike så är det att bredda sin export av Schnitzel, mindre rumsren politik, klassisk musik och Arnold Schwarzenegger, så där finns absolut en nisch för kvalitativ rockmusik.
Välkomna Witchrider!

Bandcamp
Facebook

3 kommentarer:

  1. De måste haft rätt kul när de gjorde videon! :-)

    SvaraRadera
  2. Cool video! Passar bra med låten

    SvaraRadera
  3. Precis. Och som sagt, måste haft kul att göra den. Lite roligt DIY-grepp. :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...