tisdag 3 september 2013

Polar'n Per kollar på Tomahawk!

2013-09-02 Debaser Medis. Det är sommar på upplopp, vi sitter ute, jag och några polare, värmen ligger kvar över Stockholm, det är skönt. En pilsner, sen några till, innan vi kliver in på Debaser. Förbandet Bosnian Rainbow har påbörjat sin förakt. Det är en skum blandning av lika doser Blondie, Hårdpop och det där icke-kommersiella som Ipapec Records står för. De gör ett bra set, men det är uppenbart att alla väntar på kvällens höjdpunkt, Tomahawk!

Det är svårt att inte ryckas med när rockvärldens alldeles egna Dr. Baltazaar rockar loss. Mike Patton unik frontman från Faith No More, Fantomas och Mr. Bungle tar med med sig Tomahawk och besöker Sverige för första gången på över 10 år (som Tomahawk alltså). De bjuder på en spelning som i mycket vilar på den självtitulerande debutplattan "Tomahawk" (2001) och efterföljande "Mit Gas" (2003)Inledningen är galet bra, efter en evighets långt intro hämtat från avslutningen på låten "Totem", från bandets kanske mest ifrågasatta skiva "Anonymious" (2007), öppnar spelningen med "God Hatres A Coward" och "Mayday". Bandet är förväntat fokuserade. Konserten har många höjdpunkter och lämnar inte ett ögonblick till andhämtning. "Point and Click" (klippet ovan), "Pop 1" och "101 North" är exempel på låtar hämtade ur spelningen som ger hela vidden av Pattons genialitet. Vi tas med upp och ner i tempo som i en berg- och dalbana, medans Mike Patton samtidigt berömmer, skäller, hånar och tar om hand publiken...Ska jag hitta något att kritisera så hade jag gärna hört mer material från senaste plattan "Odd fellows" (2013) Den galet vilda "Pay To Cum" (Original av Bad Brains) följs av "Just One More" (Original av George Jones) varpå spelningen går i mål. Det känns som man skakats om, som en grogg schysst adrenalin... Betyget är fyra självklara Ess av fem möjliga!

/Polar´n Per

Bara för att ge en mer komplett bild av Tomahawk live bifogar jag en komplett spelning från Chile tidigare i år...Tre starka kort med Tomahawk:
1. Dynamik
2. Energi
3. Fokus

Mer av Tomahawk:
...på Spotify

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...