tisdag 3 september 2013

Spader Raljerar på... Men sångaren då?

Musiker är ofta stora personligheter som kan behöva ge uttryck för dessa genom mer än bara sin musik. Dels kan man göra det genom kläder och livsstil, men varför inte ta det steget längre?

Gitarrister, basister och trummisar har i alla tider haft möjligheten att uttrycka sig lite extra genom sina instrument.
Dels genom att spela som gudar, men även så finns ju möjligheten att smycka ut sina instrument till exempel, dels har vi ju den traditionella baskaggens front, eller som i en av mina favoriter, Lemmys fall, en snyggt träsnidad bas (den är så jäkla snygg, skulle vilja ha gjort den.).

Men sångarna då? Jo, förutom just kläder och livsstil så kan man ju ta steget till ett schysst mickstativ, och här har vi följaktligen ett par olika varianter att gotta oss åt. några som gjort sina mickstativ till riktiga trademarks.

Vi börjar med de lite traditionella varianterna med Freddie Mercury i spetsen. Han gjorde det väldigt enkelt men personligt genom att bara använda ett halvt stativ.Steven Tyler lånade idéer från Stevie Nicks och pimpade upp sitt med scarfar.

Axl Rose hade även han sin egna variant som han dessutom tyckte väldigt mycket om att kasta runt på scenen. Allt för att motionera sina roddare. Vet inte riktigt vad tanken bakom designen var dock? Dom gånger jag sett Guns n Roses har jag alltid varit imponerad över att han inte lyckas handikappa någon av de andra bandmedlemmarna när han kastat omkring stativet. Det var länge sedan jag såg dem nu, och jag tror att det stativet är pensionerat numer och istället så är det kanske genom att sätta sin clownnäsa på micken som Axl ger uttryck för sin personlighet nuförtiden?

Jonathan Davis, väljer att gå steget längre. Med ett mickstativ designat av ingen mindre än den otroliga konstnären H.R. Gieger turnerar han runt jorden med sitt band Korn. Jag vet dock inte om valet av klädsel, husvagnsuniform, är ett tecken på hur bandet bor när dom är ute på vägarna?
Ett av de coolaste mickstativen som jag sett från våra nordliga breddgrader innehas av Egil Hegerberg i norska Black Debbath.Självklart kan man även göra som Alain Jourgensen i Ministry, utveckla sitt mickstativ över åren. För det som funkar i ungdomen behöver ju inte vara rätt när man blir lite äldre. Allt för många dödskallar kan bli jobbigt att kånka runt på samtidigt som man kanske vill ha något att stödja sig på längre in i karriären.

Självklart kommer popfolket och vill låna lite av rockens glans och idéer, som te.x Rhianna, som här visar sitt stativ som kan ses som en moderniserad variant av den halva som  Freddie Mercury satte på kartan.

Cirkeln är med andra ord sluten....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...