söndag 10 november 2013

Spader Ess och Hip Hoppen

Det är inte så att jag direkt ogillar Hip-Hop, det är nog mer det att jag inte direkt gillar det heller. Eller rättare sagt, det finns Hip-hop jag gillar och det finns hip-hop jag fullkomligt hatar.

Dock inser jag att jag ibland behöver ett filter för att ta till mig Hip-hopens budskap. Jag gillar TV-serien "Så Mycket Bättre" och det är genom rockifieringsfiltret (kom ihåg var ni hörde det ordet första gången) som jag faktiskt fått upp ögonen för både Petter och nu senast Ken Rings texter. (av någon anledning gillade jag faktiskt Timbuktu redan innan programmet).

Det är först när någon tolkar deras texter i ett för mig bekant format som jag tar det till mig så det blir begripligt och polletten trillar ner. 

Jag har som så många andra avfärdat Ken som världens skitstövel innan och aldrig gett honom en chans, men måste faktiskt konstatera  att han skriver en del bra texter. Med det sagt, så kan jag inte påstå att jag automatiskt gillar personen Ken Ring, men jag inser att det finns mer under ytan på den mannen än vad som setts i media.

Men så är det väl när man lever efter devisen att det kunde alltid ha varit värre, det kunde ha varit Hip-Hop. :-) Får väl tänka om och byta Hip-Hop mot Techno i stället, för det kan jag inte ta till mig på något sätt över huvud taget.

4 kommentarer:

 1. Jadu, själv så blev jag omvänd på Håkan Hellström på en konsert på Grönan. Hade lovat att följa med och insåg dels vilken duktig entertainer han är, dels hittade jag en favoritlåt "Man måste dö några gånger innan man kan leva". Det, och det du beskriver ovan, är två skäl till att jag propagerar för att ju konstigare blandningar av artister man gör i TVs underhållningsprogram desto bättre. Alltid hittar man något nytt.

  SvaraRadera
 2. Ken och Ebbot har ju en riktig bromance oxå! Ken var en intressant personlighet. ANC, Kenyas prezident, Sulan, polare som dör i armarna... Jäkla liv och dessutom storyteller, bra program!

  Kul att Ebbot kastade in lite Surfin' Bird!

  SvaraRadera
 3. Ebbot e kung i programmet tillsamamns med Dageby. :)

  SvaraRadera
 4. Kalla mig trångsynt men Hip-Hop går, som man säger, fetbort. Cypress Hill och vissa låtar från sent 80- och tidigt 90-tal undantaget.Har tagit vissa musikaliska stickspår genom åren men brukar alltid styra tillbaks till manglande musik om kaos, våld och ond bråd död ganska snabbt. Bara att inse att hjärnan min helst vill ha en diet bestående av hårdrock och Metal.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...