onsdag 1 januari 2014

Recension - Moon Coven : Amanita Kingdom EP

Vad passar bättre än att börja det nya året med 2014 års första recension?
Jönköpingsbandet Moon Coven släpper i mitten av Januari sin debut EP, Amanita Kingdom, på Transubstans Records. Och när det gäller band på just det bolaget, så är det inte helt sällan Psykedelisk Stoner som står på menyn, så också i detta fallet.

Långsamt och repetitivt, på gränslandet till det transcendentala. Tunga malande riff med en sångmelodi och sologitarr som svävar ovanför lite som en vägvisare genom det fuzziga och malande musiklandskapet. Ganska minimalistiskt och effektivt på något sätt.
Trots titeln så behövs inte flugsvamp för att uppskatta skivan, dock låter jag det vara osagt om det tillför något extra till upplevelsen. Det får andra avgöra.

På det hela taget en ganska trevlig EP, även om det inte är någon kioskvältare. Med 3 gitarrer så blir givetvis gitarrandet (nytt ord för SAOL?) den stora basen i det hela, men bas, trummor och sång finner ändå sin plats (vilken mening).
Lite svårt att definiera, jag tycker ibland att jag skulle vilja ha sången lite tydligare, som det är nu blir den mest ett instrument bland de andra. För jag tycker om att höra och kunna följa med i texten (kom ihåg Dave Grohls ord, att vita dansar till texten, inte groovet) :-) Men samtidigt förstår jag ju att man inte vill att den sticker ut för mycket, för att smälta in mer i helheten.

Eftersom det är en kort EP, så får det bli slutorden i en kort recension. Jag ger ett betyg på en trea av fem möjliga Ess, mycket med en förväntan av vad som framtiden kan ge i form av en fullängdare. För fans av den här subgenren är detta riktigt bra, men vill man nå ut utanför dessa ramar, då får man kanske lägga till lite mer dynamik, för denna typen av musik riskerar annars att bli aningen för repetitiv och dyster.Sammanfattning:
Betyg: 3/5

Favoritspår: Ruler Of Dust
Skivbolag: Transubstans Records
Release: 15:e Januari 2014Bandet består av följande lirare:
David Leban - Vocals & Guitar
Axel Ganhammar - Guitar
Justin Boyesen - Guitar
Fredrik Dahlqvist - Drums
Oscar Johansson - Bass

Tracklist:
1. Ruler Of Dust
2. Amanita Kingdom
3. Amanita Kingdom II
4. East
5. We Were Conquerors
Mer om Bandet:
Facebook
Support The Bands You Like!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...