onsdag 11 mars 2015

Dagens Musiktips - Resande Man

2009 hittade ett gäng ingenjörer från KTH vad dom tror är vraket efter det förlista Örlogsskeppet Resande Man, som gick i kvav under en storm 1660. Så vitt jag vet, pågår fortfarande utredningen för att bestämma om det är rätt skepp som hittades.
Vad jag dock är säker på för egen del, är att jag har hittat Resande Man, eller som dom själva väljer att presentera sig själva, som delar av den kvarvarande besättningen från Resande Man. Och vilket fynd det är.

Kvintetten presenterar sin musik som "Nygammalt Tunggung på Svenska" och det är väl en helt adekvat beskrivning, men jag känner att det finns mer. Musiken innehåller som sagt tungt och sugande retrorock med skönt bluessväng. Men med en snygg och modern produktion. Till det har vi texterna som framförs på Svenska, och i vanlig god anda ger denna kombination en hel del proggkänsla. Så långt fyller vi deras beskrivning väl. Men lägger man därtill texternas innehåll, så behöver vi utöka paletten lite. Låtarna har en väldigt pricksäker och samhällskritisk bild av vår nutid, som gränsar in i punkens intensitet. Det blir extra tydligt på senaste låten "Brinna" som har en rakare och enklare rockkänsla om man t.ex. jämför med "När det Vackra Gått Bort" som har mer av Black Sabbath's "Iron Man" över sig.

Jäkligt bra, helt enkelt.
Så brassa segel, hissa ankaret och låt oss styra mot solnedgången i bidevind tillsammans med Resande Man. Med hopp om att snabbt nå främmande hamnar eller åtminstone mer musik.

Facebook
Hemsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...