måndag 22 maj 2017

Dagens Musiktips : Hela listan..Eller grand deluxe 13!

Idag tänkte jag presentera 4 stycken EP´s från lite olika håll i världen. Alla är aktuella utom ett som är från 2015, men det gör inget, för bra är den ändå.

Blackbird Hill
EP o EP, det här är väl att betrakta som bandet själva gör, mer en maxi. Det är inte bara bra vin vi får från Bordeaux, utan även duon Blackbird Hill. En ohelig mix av outlaw clountry, skramlig blues och kryddat med en gnutta rockabilly som ibland flyter iväg mot fläskiga stoner riff.  

Facebook

Geezer
Amerikanska Geezer har varit med här förr även då med en EP. Bandet fortsätter att bjussa på Bluesigt tunggung, denna  med en tung och skön cover på Nazareths "Hair Of The Dog". Hur dom andra fyra spåren låter får vi inte veta ännu, men den här duger som tidsfördriv tills resten släpps.Witchers Creed
Katrineholm är inte det första jag tänker på när det gäller skön klassisk 70-tals osande doom-metal på syra, men det betyder ju inte att det inte kan komma något bra därifrån. Witchers Creed lyckas riktigt bra i alla fall. Inte den bästa mixen, men det kompenserar man med ett skönt sväng och bra låtar. Mer av demo karaktär, men jag hör gärna mer. 

Facebook

South
Söder om oss ligger Köpenhamn, där South kommer från. Kvinnofrontad Tunggung. Huruvida bandet fortfarande existerar eller inte, har jag ingen aning om. Senaste inlägget på deras Facebooksida var för att promota denna EP 2015, så jag antar att bandet inte är så vansinnigt aktivt. Vilket är riktigt synd. Så håll till godo med denna lilla pärla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...