måndag 29 maj 2017

Recension : Skunk - Doubleblind

Ända sedan jag snubblade över Skunks demo från 2015 så har jag haft ett gott öra till bandet. Vilket sätter vissa förväntningar nu när bandet släpper sin debutplatta Doubleblind.

Man öppnar plattan med samma spår som på EP:n, "Forest Nymph", som var den låt, som med sin direkta likhet med Kiss gamla "She", var det som fånga min uppmärksamhet initialt.

Att bandet gräver djupt i det svängiga 70-talet är inget som stör mig alls, då man gör det med stor kärlek och finess. På all denna bubblande groove ligger John McKelvys sång som snarare får en att tro att bandet kommer från Australien i stället för Kalifornien, då han är mer eller mindre en röst-reinkarnation av Bon Scott.


Så, det finns just inget på den här plattan som låter direkt nytt. Men det gör inget. Det är snarare som en mix av outgivet material från mängder av gamla favoritband som kokats ihop till en helt unik mix av låtar. Lite som att koka ner och reducera tidigt 70-tal till en musikalisk balsamvinäger. Kanske inget man vill ha på allt, men vid rätt tillfälle mycket smakligt.

Sammanfattningen blir en urstark 3:a.

Sammanfattning:
Betyg 3/5

Favoritspår: Fortsatt Forest Nymph
Skivbolag: Osignade (vafalls!)
Release: 20:e April 2017
For More Info Visit:


Band Members:
John McKelvy: vocals
Dmitri Mavra: Guitar
Erik Pearson: Guitar
Matt Knoth: Bass
Jordan Ruyle: Drums

Tracklist:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...