måndag 4 juni 2012

Dagens Musiktips - Factory Brains (igen)

Svettig, svängig och organiskt dementerad avgrundsblues. Det är Factory Brains i ett nötskal när dom står på scenen. Nu kan man dessutom avnjuta dom på skiva, då dom släppt sin första fullängdare Love Like Hours.

Det är befriande att se att det finns unga musiker som ger fasiken i vad som är gångbart och bara ger järnet i det dom själva gillar. Den Stockholmsbaserade Trion fortsätter att vara svettiga, svängiga och organiskt dementerade även på skiva. Att man spelat in live i studion skiner igenom vilket ger en skön och levande känsla. Inget överproducerat och tillrättalagt här inte.

Det var inte så länge sedan jag hade deras singel som dagens musiktips, men eftersom jag gillar dom skarp så är det på plats att köra dom igen.11 låtar som kan avnjutas direkt från Spotify  och/eller om man vill se dem live (och det vill man) så öppnar dom för Graveyard på Södra Teatern den 8:e Augusti. Skall själv försöka vara där om inte livet sätter käppar i hjulet.:-)

5 kommentarer:

 1. De spelar på Lilla hotellbaren Medborgarplatsen den 13 juni oxå.

  SvaraRadera
 2. Amen!

  Kan bara hålla med. Såg dem öppna för Rival Sons på KB i april. Tror de tog publiken lite på sängen som snabbt flockades framför scenen likt en församling runt en smått besatt bluespastor.

  SvaraRadera
 3. Det var precis samma när dom spelade på Debaser. Stog själv nära scenen och undrade vad det var för ett välartat ungdomsgäng som klev ut på scenen. Men från första ackordet åkte ögonbrynen upp och det var inte många takter in i första låten som man var helt såld.

  SvaraRadera
 4. Еxcellent ωeb sіtе you've got here.. It's ԁiffiсult to
  find high-quality wгіting lіke yοuгs these days.
  I reallу аpρrecіаte іndiνiduals likе
  you! Take саre!!

  Alѕο νisit mу web sіte best online payday loans
  Here is my web blog ... Pay Day Loans

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...