lördag 25 augusti 2012

Grattis - Gene Simmons och Rob Halford



Grattis!!!

Gene Simmons och Rob Halford

63 år idag                                              61 år idag

For they are jolly gods of Thunder...

Idag firar vi rockens reptil på hans 63 årsdag. Mannen, myten och entreprenören Gene Simmons. Han må inte vara den som skapade formeln framgång + merchandise = Dollar, men det är han som synliggjort dess potential. Men bortsett från hans affärsmässiga sida, kan man bara konstatera att han tillsammans med sin vapendragare Paul Stanley skrivit sjukt mycket bra låtar.

Sett så här i backspegeln, så kan man säga att han är det närmaste Bruce Wayne (Batman) vi kan komma. Affärsman med "hemlig" identitet som gör gott för världen. Batman genom brottsbekämpning, Gene genom underbar musik. Säga vad man vill om denna man, han har för evigt lämnat ett stort avtryck i musikvärlden. Och precis som i följande låt, vi behöver alla våra hjältar, Stora eller små.



Även Rob Halford är född denna dag och även han har lämnat stora märken i metallen genom sitt Judas Priest. Ett av banden som verkligen fäst begreppet NWOBHM på kartan, även om jag kan tycka att dom även var av den äldre skolan också. För att inte tala om hans bidrag till hårrockens läder och nitar look genom att lyckas sälja in läderbögs looken till generationer av hårdrockare. :-)

Rob har lyckats styra bandet genom ett otal trender med bravur och lyckats hålla rockens fana högt.




2 kommentarer:

  1. Gene är kung......utan han inget kiss...judas detta otroliga 80 tals band.....med en speciel sångare och ett otroligt gitarrlir,syn för er som inte va med på 80 talet då mycket bra hårdrock och även annan mysik kom,men kiss står högst på min lista, de har dom gjort nu i 36 år...helt sjukt jag född 1968.........

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mäktiga tider, mäktigt folk. Välkommen Lars. Själv är jag 66:a :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...