fredag 23 november 2012

Recension - Alonzo : Vrångvisor


Alonzo är en Uppsala-trojka som i år släppte album på Ozium Records (imponerar mer och mer med sin fingerspitzgefül för goa akter). Skivan heter "Vrångvisor" och är en väl vad man skulle kunna säga en kombination av de förra recensionerna på Ozium-band. Dom har lite progg-känsla i andan av Lugnoro mixat med den blytunga Stonerrockekänslan som Mamont står för.

Det svänger, det rockar. Tungt och skoningslöst. Öppningsspåret "Andra Vägar" börjar i ett kakofoniskt kaos som sedan lugnar ner sig och resten av skivan bjuder på ett bluesigt psykedeliskt 70-tals influerat sväng av hög klass. Den eminenta sången är även den på Svenska med sköna catchiga texter stundtals. Låten "Sanningsserum" ger oss dessutom uttrycket "Jag älskar dig kraftigt" som används alldeles för lite både inom rocktexter och i samhället i stort.

Inget direkt nytt under solen, men vem bryr sig när det görs så här bra.


En extra eloge för att man även har med texterna i bookletten till skivan. Det enda negativa jag kan komma med är att omslaget är aningen trist, även om det händer en hel del mer på detta än på t.ex. Graveyards senaste. :-) Det är dessutom inte helt enkelt att hitta information om gruppen, så lite bättre marknadsföring kanske vore på sin plats.

Den Torra faktan:
------------------------------------------------------------
Line-Up:
Niklas Ungerh - Sång och Gitarr
Linus Sydstrand - Bas
Niklas Björnör - Trummor
Skiva:Vrångvisor
Skivan innehåller 6 låtar och klockar in på omkring 47 minuter.
Andra Vägar
Lånad Tid
Välkommen Hem
Krön Mig Till Kung
Sanningserum
Skammen

Skivsläpp: 2012
Skivbolag: Ozium Records
Hemmaort: Sverige

Bandcamp

Support The Bands That You Like!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...