fredag 8 maj 2015

Dagens Musiktips - Blue Öyster Cult : Imaginos

Har skrivit om Blue Öyster Cults underskattade skiva, Imaginos, tidigare och när jag snubblade över den här artikeln som handlar om The Cliff House, så drog suget igång att lyssna på skivan igen. Ett spännande hus med en spännande historia som passar som hand i handske för att bli omslag till en konceptskiva med skum storyline.

Huset brann tyvärr ner 1907, men finns som sagt bevarat som skivomslag. Skivan i sig är inte någon av BÖC:s bästa skivor, men den är långt ifrån dålig. Idag ligger det en restaurang på klippan istället. Jag kan tycka att det är lite underligt att ingen av de "officiella" sidorna nämner skivan, även om det kanske inte är historiens bäst säljande skiva.

Plattan innehåller fler gästartister än vad gruppen har bandmedlemmar, däribland Robbie Krieger från The Doors och Joe Satriani. Många anser att skivan mer är ett resultat av gruppens manager och producent, Sandy Perlman, som står för större delen av materialet som texterna baserar sig på. En annan kul detalj är att skivans stora hit "Astronomy" redan funnits med på flera av gruppens tidigare skivor. Sandy släppte även en video till Stephen King. Tyvärr har jag inte hittat den rätta videon, men här är en med ljudspåret åtminstone.
låten, helt utan några bilder på gruppen, men med ett inläst intro av en av gruppens Fans, skräckförfattaren


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...