fredag 12 februari 2016

Recension - MAMMOTH MAMMOTH : Mammoth Bloody Mammoth

En EP från Australiensiska favoriterna MAMMOTH MAMMOTH, kan det vara något?
Deras senaste fullängdare, Hammered Again, hamnade ju på förra årets topplista, så det är klart att mer är välkommet även om det nu bara rör sig om 4 låtar, som på Mammoth Bloody Mammoth.

Kort skiva, kort sammanfattning. Det är fortsatt aggressivt och röjigt med stora doser tung rock. Har man dessutom med en cover på MC5's klassiska "Kick Out The Jams", ja då förstår ni att ni får en hel del punkig attityd med i paketet.

De tre första låtarna är så där 2xMAMMOTH in your face. Rakt på! Särskilt MC5 covern, där pratar vi väl om en av de rakaste spåren som finns. Sista spåret, "Dead Sea", däremot, det är en klart flummigare och för MAMMOTH en liten mer udda fågel. Kan inte säga att jag tycker illa om den, men inte heller säga att jag älskar den. Men det väger över mer mot att jag tycker om den i alla fall.

Skivan släpps på Napalm Records den 19:e Februari och går givetvis att få på en "Virgin Blood" kolorerad vinyl. Självklart något man vill ha.
Det är alltid svårt att betygsätta en EP, det känns oftast lite för kort. Så därför struntar jag i det, men rekommenderar den starkt, särskilt om du redan gillar MAMMOTH MAMMOTH.


Sammanfattning:
Favoritspår: Taste Your Blood

Skivbolag: Napalm Records
Release: 19:e Februari 2016

Låtlista:
1.  Taste Your Blood
2.  Drugs
3.  Kick Out The Jams
4.  Dead SeaInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...