torsdag 7 april 2016

Recension - Bad Acid : Revelations Of The Third Eye

Från Nyköping dyker det då och då lite nyheter som letar sig in under skinnet och stannar kvar där. Framför allt då Mamont, som ligger mig varmt och fuzzigt om rock hjärtat sedan tidigare. Vilket gör att när det nu kommer ännu ett debutantgäng därifrån som dessutom har medlemmar från ovan nämnda Mamont, ja då är det inte helt utan att man triggar igång lite extra.

Bandet i fråga är Bad Acid som nu nyligen släppt sin blytunga debut, Revelations Of The Third Eye
När skivan åkt in i spelaren så flyter, nästan sipprar, stenhård men samtidigt smekande fuzzig Stoner ut ur högtalarna. Nu visste jag det givetvis redan innan, men den största skillnaden mot tidigare nämnda band som sticker ut är självklart att Bad Acid har en kvinnlig frontperson, Simona Mignola. Och det är klart att det sätter sin prägel. Simonas starka och smekande pipa blir ett bra komplement till den suggestiva grund som bandet lägger och tillsammans väver dom en skön och snyggt psykedelisk musikmatta. Vill man så kan man se dem den 30:e April på Oziums nya minifestival.

Detta är en riktigt schysst debut. Det är bara att konstatera att Ozium Records hittat ännu en skön akt i Bad Acid. Och vad än bandnamnet förmedlar, detta är ingen dålig syra, snarare djäkligt bra, så följ med på en tripp signerad Bad Acid. 
Betyget blir en mycket solid 3:a av 5 möjliga och en stor dos med tillförsikt inför framtiden.Sammanfattning:
Betyg 3+/5

Favoritspår:   Heavy Lies The Crown
Skivbolag: Ozium Records
Release: 2016


Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...